Teknoloji Transferi Uygulama ve Araştırma Merkezi

Üniversitemiz Öğretim Üyesi Doç. Dr. Ali Ekber ÖZDEMİR'in ödüllü çalışmasına PTC uluslararası patent araştırma raporu olumlu gelmiştir.

Küresel ısınmanın başlıca sebebi olan CO2'in daha az salınması ve dolayısı ile karbon ayak izinin azaltılması, iklim sorunlarının çözümü için artık bir seçenek değildir. Bu bağlamda üniversitemiz Fasta Denizbilimleri Fakültesinden Doç. Dr. Ali Ekber ÖZDEMİR'in Ondokuz Mayıs Üniversitesinden bir grup akademisyen ile geliştirdiği, Atmosferdeki CO2'nin geri çekilmesini sağlayan ve 2023 ISIF uluslararası buluş yarışmasında ödül alan çalışmasına ait PTC uluslararası patent araştırma raporu olumlu gelmiştir.

Başarısından dolayı Doç. Dr. Ali Ekber Özdemir ve proje ekibini tebrik ediyor, bilime katkı sağlayacağı yeni çalışmalarında kendilerine başarılar diliyoruz.

Eklenme Tarihi : 21-03-2024 15:20:03